Het huis: accommodatie voor zes personen

Ons gerestaureerde oude boerenhuis biedt een prachtig uitzicht op het tegen de heuvel aangebouwde Toscaans aandoende dorpje Vrisnik, op de erachter liggende bergen en op de Adriatische zee in de verte. De afstand tot het dichtstbijzijnde stadje Jelsa bedraagt 3 km. De accommodatie is berekend op zes (2 tweepersoons kamers en een aparte tweepersoons slaapunit in de uitbouw) personen. Daarnaast biedt de slaapzolder nog maximaal vier slaapplaatsen.

De begane grond wordt geheel in beslag genomen door de "konoba" (een soort bovengrondse kelder, maar wel met ramen) die is omgebouwd tot woonkeuken (bijna 50 vierkante meter, ongeveer 3 meter hoog). De keuken is volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien, waaronder een vijfpits gasfornuis, extra brede oven, ruime koel-/vrieskast, afwasmachine en wasmachine. De zithoek is gegroepeerd rondom een houtkachel. De grote eettafel biedt plaats aan acht mensen. Vanuit de konoba leidt een trap naar de eerste verdieping. Daar is een kleine lounge met zithoek en een tweede houtkachel. Op deze verdieping zijn ook 2 tweepersoons slaapkamers, een badkamer met douche en dubbele wastafel en een apart toilet. De lounge geeft toegang tot het balkon aan de voorkant van het huis met uitzicht op dorp en zee en plaats voor een zitje.

De trap op de overloop leidt vervolgens naar de zolderverdieping met stahoogte (2,10 m), waar een grote ruimte aan nog eens 4 personen slaapplaats biedt. Het schuine dak is extra geïsoleerd, zodat het hier ook tijdens de warme perioden nog goed uit te houden valt. Aan de achterkant van de eerste verdieping bevindt zich een op het zuiden gelegen terras van ruim 30 vierkante meter met pergola. Achter het terras ligt een uitgestrekte tuin met uitzicht op de bergen. Een stenen trap aan de zijkant van het terras leidt naar de patio op begane grond niveau. Aan de patio, onder het terras, is een studio gerealiseerd met eigen sanitair en slaapplaats voor twee personen. Hiernaast ligt een berging voor tuingereedschap en dergelijke. Er tegenover staat een grote oude stenen oven ("pec"). Deze oven is geschikt voor het bereiden van allerlei gerechten onder een grote gietijzeren "klok", een methode die hier van oudsher wordt toegepast. Naast deze oude oven zijn een stenen aanrecht en een permanente barbecue gemetseld.

In twee van de slaapkamers staan tweepersoonsbedden van 2.20 m. lang. Een slaapkamer heeft bedden van 2.00 meter. De bedden kunnen zonodig gesplitst worden in eenpersoons bedden. In de konoba en op de eerste verdieping is elektrische vloerverwarming. Zowel in de woonkeuken, als de lounge staan houtkachels. Door de dikke muren blijft het huis 's zomers relatief koel. De warmwatervoorziening geschiedt door middel van twee op zolder geplaatste boilers. In de keuken is een close-in boiler ingebouwd. De studio heeft een eigen warmwatervoorziening.

Er wordt gekookt op propaan. Een extra gasfles staat in de berging. Er zijn voldoende dekbedden (eenpersoons), kussens en passend bedlinnen aanwezig. Ook voor handdoeken en keukenlinnen is gezorgd. Het huis heeft een vaste telefoonverbinding en is aangesloten op het internet. In de eetkeuken staat een radio/cd/mp3-speler.